Сладолед с плодове и карамел |
||
Сладолед с плодове и карамел За 4 порции: 175 гр захар, 400 гр меки плодове - ягоди, малини, банани, боровинки, 1 кутия сладолед Изсипете захарта в съд с дебело дъно и я залейте с вода, така че тя да покрие захарта. На слаб огън разтопете захарта, а после увеличете котлона, за да закипи сиропът. Варете го 8-10 мин., без да разбърквате, докато не придобие златист цвят.През това време нарежете плодовете и ги разпределете в стъклени купички или чаши. Върху тях поставете по 2 топки сладолед. Можете да редувате плодове и сладолед. Когато карамелът стане светлокафяв, свалете го веднага от огъня и го разлейте в купичките. Карамелът ще застине за няколко минути. Gotvarstvoto.georgievi.net |
||