Сладолед с плодове и карамел

Сладолед с плодове и карамел

За 4 порции: 175 гр захар, 400 гр меки плодове - ягоди, малини, банани, боровинки, 1 кутия сладолед

Изсипете захарта в съд с дебело дъно и я залейте с вода, така че тя да покрие захарта.

На слаб огън разтопете захарта, а после увеличете котлона, за да закипи сиропът.

Варете го 8-10 мин., без да разбърквате, докато не придобие златист цвят.

През това време нарежете плодовете и ги разпределете в стъклени купички или чаши. Върху тях поставете по 2 топки сладолед. Можете да редувате плодове и сладолед.

Когато карамелът стане светлокафяв, свалете го веднага от огъня и го разлейте в купичките.

Карамелът ще застине за няколко минути.

 

Gotvarstvoto.georgievi.net





{START_COUNTER}