Паниран сладолед |
||
Паниран сладолед
500 г сметанов сладолед Царевичните люспи, кафявата захар и кокосовите стърготини се смилат. След това се изсипват в подходящ съд и се пекат в предварително загрята на 250 градуса фурна.От сладоледа се оформят топки, които се поставят в охладена тава и се слагат във фризер. Едното яйце се чупи в купа и се разбива с прясното мляко.Тавата с топките сладолед се изважда от фризера и се поставя върху лед. Топките се овалват първо в разбитото яйце, след това – в изпечените и охладени царевични люспи, като се обръщат с вилица.Топките отново се слагат в тавата и се връщат във фризера, за да стегнат за 30 минути – 1 час.След това топките се овалват във второто разбито яйце, пускат се за 2-3 секунди в силно сгорещеното олио и се поставят в купичка за сервиране. По желание се гарнират с шоколадов топинг. Gotvarstvoto.georgievi.net |
||